You need to upgrade your Flash Player!Get Adobe Flash player

Werking van hout

Belangrijke werking van hout: hout is een levend product en onder invloed van wisselende massavochtgehalte zal vervormen.

werking van hout, hout, massavochtigheid van hout, massavochtgehalte hout, werking van hout, parketvloeren, parket op maat, parket plaatsen, kleuren van parket, recuperatieparket, parket West-Vlaanderen, parket Ingelmunster, parket Roeselare

Hout is een levend product en onder invloed van wisselend massavochtgehalte zal deze vervormen. U moet weten dat de massavochtigheid van hout dus kan veranderen aan de hand van de relatieve luchtvochtigheid die heerst in de ruimte waar het parket geplaatst is.

Aangezien de luchtvochtigheid sterk kan variëren tussen zomer en winter (variaties tussen 40% minimum en 80% maximum) zal de parketvloer dus ook inkrimpen en uitzetten naargelang de periode van het jaar. Dit is volkomen normaal, en daarom wordt gevraagd om een hygrometer te plaatsen, om de ideale vochtigheid bij te werken met een luchtbevochtiger.

Indien de ruimtes dan nog eens verwarmd worden, geeft de parketvloer zijn laatste vocht af waardoor hij kan loskomen uit zijn voegen. De werking van hout is dus afhankelijk van de luchtvochtigheid, de temperatuur (onrechtstreeks) en het soort hout. Houtsoorten als beuk, esdoorn, kerselaar, amerikaanse eik ... zullen meer werken dan andere soorten hout zoals franse eik, teak, afzelia, merbeau, afromozia, padoek, kambala en notelaar.

Bijvoorbeeld ook de breedte van de planken speelt een rol. Eik die geen problemen geeft bij planken van 7 cm breed maar soms wel bij planken van 20 cm breed en meer. Men dient er zich dan ook van bewust te zijn dat hout een natuurproduct is en dat de kans op vervorming, vorming van scheurtjes of open spleetjes in de voegen bestaat en moet geduld worden.

Om deze gebreken zo goed als mogelijk te beperken bent u de belangrijkste schakel. Hierbij geven wij u enkele tips voor uw parketvloeren. Radiatoren, luchtconvectoren en vloerverwarming produceren droge lucht, dus nogmaals aangeraden de lucht te bevochtigen. Ruimtes die in de winter niet bewoond worden, dienen steeds verwarmd te worden tot min. 10 graden warmte.

  •  - Claus Parketvloerenwerking van hout, hout, massavochtigheid van hout, massavochtgehalte hout, werking van hout, parketvloeren, parket op maat, parket plaatsen, kleuren van parket, recuperatieparket, parket West-Vlaanderen, parket Ingelmunster, parket Roeselare - Claus parketvloeren | Werking van hout. Hout heeft een belangrijke werking, werking van hout, hout, massavochtigheid van hout, massavochtgehalte hout, werking van hout, parketvloeren, parket op maat, parket plaatsen, kleuren van parket, recuperatieparket, parket West-Vlaanderen, parket Ingelmunster, parket Roeselare
klik op de foto om te vergroten