PARKET

25 jaar vakmanschap

Claus Parketvloeren werkt sinds vele jaren samen met de meest gerenommeerde architecten voor de moeilijkste opdrachten.

Voor de beste service ben je bij Claus Parketvloeren aan het juiste adres. Als klant krijg je het beste advies bij het aankopen van uw parketvloer, evenals de keuze van het kleur, afwerking en onderhoud van het parket.

 

Met een eigen schaafproductie van parketvloeren en afwerkingsmachine voor het verouderen en het kleuren van parketvloeren is geen uitdaging hen te veel.

TRADITIONEEL PARKET
plankenvloer.jpg

Massieve planken hebben een dikte van 10 mm, de breedte van de planken kan variëren van ongeveer 7 tot 30 cm en dit volgens het patroon en de stijl die men verkiest. De massieve planken worden altijd verlijmd en genageld op een onderparket.

Na de plaatsing wordt de vloer geschuurd en afgewerkt met beits, olie, was of lak, dit naargelang de keuze van de klant.

PLANKEN VLOEREN
plankenvloer2.jpg

Massieve planken aan de vier zijden voorzien van tand en groef. De dikte is 14 of 21 mm, de breedte van de planken kan variëren van ongeveer 7 tot 35 cm.

Een plankenvloer wordt rechtstreeks verlijmd op de chape, ofwel verlijmd en genageld op massieve onderparket, ofwel op een roosterwerk. Een plankenvloer wordt na de plaatsing nog geschuurd en afgewerkt.

VEROUDERD PARKET
verouderd.jpg

Bij verouderd parket worden de nieuwe planken fabrieksmatig "verouderd" en verkleurd. Deze parket is reeds vooraf afgewerkt in de fabriek.

Recuperatieparket wordt gerecupereerd uit oude kastelen, kloosters, enz...

Recuperatieparket dient na de plaatsing nog geschuurd en afgewerkt te worden.

MEERLAGEN PARKET
traditioneel.jpg

Meerlagen parket is opgebouwd uit 2 of meerdere lagen hout waarvan de toplaag gemiddeld ongeveer 2,5 tot 6 mm dik is. Meerlagen parket kan rechtstreeks op de chape verlijmd worden.

 

Meestal is deze vloer vooraf afgewerkt in de fabriek en dus legklaar. Men kan ook meerlagen parket kiezen die na de plaatsing nog dient geschuurd en afgewerkt te worden met beits, olie, was of lak.

EEN SELECTIE VAN ONZE HOUTSOORTEN
EIK
franseeik1.jpg
WENGE
wenge1.jpg
PADOUK
paddouk.jpg

Eiken parket heeft een serene uitstraling met de zachte mooie bleke tint die onbehandeld de natuurlijke kracht nog meer benadrukt van deze wonderbaarlijke houtsoort, een ware streling voor het oog en alle andere zintuigen, en een warm gevoel aan de voeten. Een houtsoort die na vele jaren blijft stralen, draag zorg voor een natuurlijk wonder uit de prachtige natuur. Want EIK blijft adembenemend mooi.

Wengé is een bijzondere houtsoort uit Afrika met een rijke warme uitstraling, heeft weinig behandeling nodig, donkerbruine kleur met blekere nerven die na een tijd donkerder worden, met natuurlijke olie behandeld of met olielak, is zeer gemakkelijk te onderhouden, nadeel is een zeer dure houtsoort die zeldzamer wordt.

Padouk is een prachtige houtsoort uit Afrika. Het heeft een dieprode kleur met donkere lijnen, ideaal voor gevels en terrassen, na lange tijd verkleurt hij naar zilvergrijs.

AFROMOSIA
afromosia.jpg
TEAK
teak.jpg
IPE
ipe1.jpg

Afromosia is een prachtige houtsoort uit Afrika en is een zeer harde houtsoort met gelijkmatige fijne structuur en een subtiele kleur, van middenbruin die na tijd donkerder wordt.

 

Afromosia wordt veel gebruikt zowel voor binnen als voor buitenwerk in terrassen en gevelbekleding en is ook zeer vochtbestendig.

Teak is een zeer mooie houtsoort uit Afrika en Zuidoost-Azië Birma. Teak is de koning in de tropische houtsoorten met een honingbruine kleur met prachtige tekening. Een houtsoort die na tijd onbehandeld grijs wordt, ideaal voor binnen als buiten werk, teak kan gebleekt worden en afgewerkt met een natuurlijke olie die prachtige resultaten geven.

Ipé is een bijzondere aantrekkelijke houtsoort uit GUYANA EN VENEZUELA, en wordt voornamelijk gewaardeerd om zijn duurzaamheid en hardheid, kan zeer goed tegen water, heeft een mooie bruine tint maar verkleurt met tijd naar zilvergrijs, is ideaal voor buitenwerk.